söndag 23 augusti 2015

Ut ur byggbubblan

Under en av sommarens hetaste dagar skruvade den tappre Hasse klart del tre. Jag fixade inte den stekande solen utan höll mig i skuggan och hjälpte till att slå lite snöre vid behov och ägnade dagen åt den tråkiga men ack så viktiga markservicen.

Mat är oerhört viktigt annars kan man inte göra ett bra jobb. Jag ordnade den biten.

Här har vi nu de tre delarna tillsammans. Givetvis saknas lite fix här och där. Bland annat ska det till lite fotsteg. I det stora hela är uteplatsen klar på framsidan. Jo, jag vet, huset har några till sidor...

Vi har länge befunnit oss i en egen bubbla, en byggbubbla. Det går inte att leva ett vanligt liv med lata tv-kvällar, ständigt umgänge med vänner och tid till hobbies samtidigt som man bygger ett lösvirkeshus  egenhändigt med familjen. Uppoffringar krävs. Under vardagarna har vi gått upp vid 6-tiden, ätit frukost åkt till jobbet, kommit hem, ätit middag, hoppat i snickerikläderna, byggt hus för att sent på kvällen komma hem, duscha och sova. Hur jag dessutom har hunnit med universitetsstudier och pendlat 11 mil varje vardag är mig nu en gåta. Vi har fixat allt detta dessutom utan att hata ihjäl varandra. Ja, vi har faktiskt haft riktigt kul under tiden. Nu tar vi oss ut ur byggbubblan och försöker leva ett vanligt liv dock utan tv. Behovet att döda tid framför tv:n har helt upphört. 



lördag 15 augusti 2015

Två av tre

Det här har varit en vanlig syn i sommar, regnbågar. Regn är inte idealiskt när man bygger en altan. Vissa dagar har vi skruvat mellan skurarna, andra dagar har vi vänt skurarna ryggen och åkt iväg på utflykt.

Vår envishet har resulterat i att de två första delarna i stort är klara.

Leika föredrar hörn och finns ofta i detta hörn.

Nu är del tre under uppregling.