lördag 9 maj 2015

Äntligen händer det

Äntligen är väntan på golvet över. Sedan i mars har vi väntat på att efterbeställningen skulle anlända. När golvet väl kom var det inte två paket som kom utan ett. Detta innebar mer väntan på det andra paketet. I veckan kom det äntligen. Sysselsättningen på fredagskvällen var given. Golvläggning.
 
Lister och socklar belamrar köksbordet sedan flera veckor tillbaka. Lite är det för att reta oss så att vi inte hoppar över momentet med att lista överallt. En detalj som många alltför ofta hoppar över. Nu har vi inte haft särskilt mycket att välja på då golvet måste komma på plats innan socklarna kan sättas. Väggen mot tvättstugan bakom köksbordet har jag hela tiden förstått att vi ska ha någonting på.
 
Polletten har trillat ner och rätt fondvägg hittad. Vid beställningen upplystes jag om att den var slut  hos leverantören och skulle dyka upp vecka 21.

Tidigare i veckan ringdes jag upp av färghandeln som hade fått in fondväggen två veckor för tidigt. Bortskämd med förtidiga leveranser är jag inte.

Här har fondväggen vuxit fram. Hasse passade på att föreviga händelsen.
 
Här har vi hela härligheten. Jag blir glad av motivet och hoppas att det även skall glädja många andra.
 
 

måndag 4 maj 2015

Sista takfoten

Kaminen är en källa till både glädje och värme. Emellanåt dyker det upp en träbit med någon form av anteckning upp.
 
I helgen fick vi nog av sysslolösheten. Runt skorstenen skall en isolering sättas och en metallbit.

Den kom på plats. Dessutom satte vi dit det sista stenvarvet. Vi har retat oss på att inte kunna göra klart kaminen. Nu valde vi att göra klart den och sedan ta bort stenvarvet igen när golvet ska oljevaxas. Lite extrajobb men inte särskilt mycket i det stora hela.
 
Vår elektriker har varit här och dragit lite tåtar till takfotsbelysningen. En detalj vi kom på under byggets gång.

Söndagen bjöd på fint väder och vi satte dit de sista brädbitarna. Nu är sista takfoten på plats. Med detta är alla trädetaljer på huset klart.